Valikko Sulje

Rintalihakset

Iso ja pieni rintalihas (M. pectoralis major ja minor)

Yläraaja nostetaan yläviistoon esimerkiksi seinälle ja vartaloa kierretään ja viedään eteenpäin, kunnes venytys tuntuu rinnassa. 

Olkavarren sisäkiertäjiä

Lavanaluslihas (M. subscapularis)

Yläraaja nostetaan esim. ovenkarmin yläreunaan ja vartaloa käännetään eteenpäin kunnes venytys tuntuu olkavarren etuosassa ja kainalossa.

Leveä selkälihas (M. Latissimus dorsi)

Venytettävän puolen ranteesta tartutaan kiinni. Venytettävä käsi nostetaan ylös niin, että käännetään samalla venytettävän käden peukaloa ylöspäin, jolloin olkanivel on ulkokierrossa ja venytys tehostuu hieman. Vartaloa kallistetaan ja vedetään sitä vastakkaisen puolen kädellä sivulle alas, kunnes venytys tuntuun alaselässä ja kyljessä.

Olkavarren ulkokiertäjiä

Alempi lapalihas (M. infraspinatus)

Venytettävän käden olkavarsi laitetaan toisen käden kyynärvarren päälle. Venytettävän puolen peukalosta otetaan kiinni ja sitä viedään alaspäin, kunnes venytys tuntuu olkavarren etupuolella.

Olkavarren loitonnus

Hartialihas (M. deltoideus)

Venytettävä käsi nostetaan rinnalle ja painetaan olkavartta toisella kädellä, kunnes venytys tuntuu olkavarren takaosassa.

Kyynärpään koukistajia

Kaksipäinen olkalihas, hauis (M. biceps brachii)

Venytettävä käsi nostetaan seinälle peukalo alaspäin ja lasketaan alavartaloa, kunnes venytys tuntuu olkavarren etupuolella.

Kyynärpään ojentajia

Kolmipäinen olkalihas, ojentaja (M. triceps brachii)

Venytettävä käsi nostetaan ylös pään taakse kyynärpää koukussa. Tartutaan toisella kädellä kyynärpäästä ja vedetään kyynärpäätä alas pään taakse, kunnes venytys tuntuu olkavarren takapinnalla.

Sormien ojentajia ja koukistajia

Sormien ojentajalihas (M. extensor digitorum communis)

Venytettävän käden sormet puristetaan nyrkkiin ja otetaan toisella kädellä nyrkistä kiinni. Painetaan venytettävän käden nyrkkiä alaspäin, kunnes venytys tuntuu kyynärvarressa ja ranteessa.

Sormien pinnallinen koukistajalihas (M. flexor digitorum superficialis)

Toisella kädellä tartutaan venytettävän käden sormista. Käännä sormia taaksepäin, kunnes venytys tuntuu kämmenessä ja sormissa.